BIG LIST OF WEBSITES

List of Top Websites on Unikl

Top 250 Websites on UNIKL

Download the Top 250 Websites to PDF

Last updated on Feb 1 2021.
Here are the best websites we found: unikl.edu.my • rekordy-prirody.cz •

Press CTRL-D to bookmark this list - BigListofWebsites.com
Rank
Url
Preview
Tags
Score
UniKL | Where Knowledge Is Applied. Enrol into any of UniKL’s 139 programmes in various foundation, undergraduate and post-graduate studies and receive a world class education. Graduate with a competitive advantage through our industry-oriented programmes coupled with hands-on learning to become leaders of tomorrow’s industries.
Alexa Rank
41,665
Rekordy přírody | Nej... ze světa živé i neživé přírody. Největším žijícím klokanem je klokan rudý (Macropus rufus) žijící v Austrálii. Samci tohoto druhu (ve vzpřímeném postoji) měří stejně jako dospělý člověk. Nejmenší klokan, klokan parma dosahuje výšky pouze 42 cm. Klokan rudý - největší klokan Klokan rudý (Macropus rufus) je nejrozšířenějším a největším druhem klokana na světě. Samci mají tělo dlouhé 1,7 m a ocas až 1,1 m. Staří samci dosahují v typické pozici výšky až 1,8 m. Jakmile se postaví na špičky, například při vzájemném souboji - jsou mnohem vyšší a to až 2,1 m. Klokan může jedinou ranou silných zadních nohou s ostrými drápy rozpárat člověku břicho, z tohoto důvodu má pro případ ochrany během vzájemných soubojů s dalšími samci na břiše obzvláště silnou kůži. Mimo ostrých drápů, které mohou způsobit i hluboká zranění, patří mezi nebezpečí i kopnutí a síla v ocase. Klokan rudý (Macropus rufus) největší druh klokana na světě. Zdroj foto: wiki Hmotnost klokana rudého se pohybuje od 20 do 90 kg. Samice a asi třetina samců nemá zbarvení červené jako na fotografii, ale modrošedé. Přízvisko "rudý" totiž klokan nezískal díky rudé barvě srsti, ale podle rudého výměšku žláz, který si samci roztírají na hrudi. Dožívá se až 25 let. Rozšířen je ve východní a jižní Austrálii. Když je období dešťů, může populace čítat až 12 000 000 jedinců, ale v období sucha klesá na pouhých 5 000 000. Samice jsou březí jen když je dostatek dešťů a je dost zeleného rostlinstva. Za dlouhotrvajícího sucha se přestanou samcům tvořit spermie. Přestože je každoročně zabito několik milionů jedinců, patří tento druh mezi nejpočetnější a není přímo ohrožen vyhubením. Žije v malých skupinkách, někdy vytváří stáda až o 200 jedincích. Je velmi dobře přizpůsobený k životu na stepích a polopouštích. Aktivní převážně v noci, a přes den zůstává ukrytý ve stínu stromů či keřů. Stává se, že si pak na takových místech vyhrabe mělké "lože", do kterých si lehá, aby unikl vedru. Během nejteplejšího období se prakticky nepohybuje. Klokani cestují rychle a přeskakují překážky, takže se jedním skokem dostanou daleko. Zadní nohy se pohybují současně a ocas slouží k udržení rovnováhy a směru. Klokan rudý může při svých skocích dosáhnout rychlosti až 65 km za hodinu, vzácně 85 km/h, kdy délka jednoho skoku byla naměřena až na 12 metrů. Nejmenší klokan na světě Pouze 42 cm je výška klokana parma (Macropus parma). Tento klokan dosahuje hmotnosti mezi 3,2 až 5,8 kg, přičemž rozdíl mezi samcem a samicí je téměř neznatelný. Žije v malých skupinkách, většinou po třech kusech. Většinou se jedná o jednoho samce a dvě samice. Jsou aktivní převážně v noci a ve volné přírodě se dožívají věku šest až osm let. Klokan parma (Macropus parma) je s výškou 42 cm nejmenší klokan na světě. Zdroj fotografie: ZOO Olomouc V přírodě není klokan parma příliš běžný, dokonce byl od konce 19. století považován za vyhubeného. Proto byly zahájeny pokusy znovu odchovat volně žijící populace zvířat, která byla dříve dovezena na Nový Zéland a z chovů zoologických zahrad. V roce 1967 byla objevena v lesích Nového jižního Walsu volně žijící zvířata. V současnosti tento druh není hojný, avšak jeho přežití se zdá být zajištěno.
Alexa Rank
1,000,001